اجرا و نگهداری دیتا سنتر

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height=”50px” woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space height=”30px” woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”15548″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

اجرا و نگهداری دیتا سنتر

دیتاسنتر (Data Center) یا مرکز داده به مکانی گفته می‌شود که گروه عظیمی از سرورهای کامپیوتری و تجهیزات شبکه‌ با استفاده از امکانات زیرساختی و ارتباطی برای رایانش و میزبانی مجموعه‌ بزرگی از داده‌ها، گرد هم آمده‌ باشند. به بیان دیگر، دیتاسنتر محل استقرار تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری است که در کنار یکدیگر و بدون وقفه، امور مربوط به رایانش، ذخیره‌سازی و انتقال داده‌ها را انجام می‌دهند.

دیتاسنتر 

ساختمان اغلب این مراکز، دارای سیستم‌های امنیتی پیشرفته، سیستم تهویه، اطفاء حریق و سیستم توزیع برق است که به سامانه برق اضطراری (UPS و دیزل ژنراتور) مجهز ‌شده‌اند. پیاده‌سازی یک دیتاسنتر، عموما بر پایه شبکه‌ عظیمی از منابع پردازشی و ذخیره‌سازی صورت می‌پذیرد که با کمک یک زیرساخت ارتباطی قدرتمند، امکان ارایه سرویس‌های اینترانتی (محلی و داخل سازمانی) یا اینترنتی انتقال داده را در مقیاس‌های کوچک و بزرگ فراهم می‌کند.

اهمیت دیتاسنترها برای سازمان‌ها و کسب و کارها
در دهه‌های اخیر با کاهش قیمت تجهیزات کامپیوتری و امکان دسترسی آسان و فراگیر به اینترنت پرسرعت و همچنین وابستگی روز افزون کسب و کارها به فناوری اطلاعات، تقاضا برای خدمات دیتاسنتر‌ بسیار افزایش یافته است. در حال حاضر، دیتاسنترها نقش کلیدی و بسیاری مهمی را در حوزه اقتصاد دیجیتال ایفا می‌کنند و پشتیبانی طیف عظیمی از فعالیت‌های مهم دولت‌ها، جامعه و کسب و کارها را بر عهده دارند.

[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

حجم فعالیت بعضی از سرویس‌های اینترنتی تا حدی وسیع است که در برخی مواقع حتی تا ۱۰ سرور کامپیوتری نیز جوابگوی نیازهای آنها نیستند. در چنین شرایطی، تنها شبکه عظیمی از صدها و حتی هزاران سرور کامپیوتری قادر خواهند بود تا از عهده تامین نیازهای این سرویس‌ها برای ذخیره‌سازی، رایانش و انتقال داده‌ها بربیایند. از دیدگاه سازمانی در فناوری اطلاعات، دیتاسنترها بستر لازم را برای پیاده‌سازی و اجرای بدون وقفه برنامه‌های کاربردی سازمان‌ها و فعالیت آنها فراهم می‌کنند.مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP)، پست الکترونیک، ذخیره‌سازی، تهیه نسخه پشتیبان و اشتراک فایل‌ها، کلان داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، خدمات ارتباطی درون سازمانی، انتقال، پردازش و رایانش بدون وقفه داده‌های عظیم، از جمله رایج‌ترین کاربردهای دیتاسنتر در سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و شرکت‌های گوناگون می‌باشند. شرکت‌های بزرگی مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون، با تاسیس مراکز داده در نقاط مختلف جهان همواره در تلاشند تا زیرساخت‌های لازم را برای پاسخگویی به نیازهای متفاوت جامعه بین‌المللی در مناطق مختلف دنیا فراهم کنند.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height=”50px” woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

نگهداری دیتاسنتر و مراکز داده

اتاق های سرور بخش جدا نشدنی از جامعه ی ما هستند و این موضوع برای تمامی کارکنان صنعتی به اثبات رسیده است که سیستم های سرمایشی همیشه یکی از مهمترین بخش های این اکوسیستم بوده است. سیستم های کامپیوتری در اتاق سرور به صورت شبانه روزی فعالیت دارند و همین امر باعث بالا رفتن دمای آنها می شود. پس لازم است از سیستم های سرمایشی پیشرفته برای نگهداری دیتاسنتر یا همان نگهداری اتاق سرور و جلوگیری از داغ شدن بیش از حد و از کار افتادن کامپیوترها استفاده شود.

سیستم های سرمایشی در طول سالها گسترش چشمگیری داشته اند. در ادامه به شرح انواع سیستم های سرمایشی، روش ها و نوآوری هایی که احتمالا در آینده شاهد آن ها خواهیم بود می پردازیم.

[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

تکنولوژی نگهداری دیتاسنتر

میانگین مصرف برق اتاق سرور بسیار بالاست. که با در نظر گرفتن تعداد زیادی سیستم کامپیوتری که در یک محل قرار دارند، حتی صرف نظر از سیستم‌های خنک کننده ای که برای عملکرد ایده‌آل تجهیزات نیاز است، اصلاً چیز عجیبی نیست و نگهداری دیتاسنتر یا نگهداری اتاق سرور ها از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است. روی هم رفته اتاق های سرور ۳ درصد از مصرف برق کل دنیا را به خود اختصاص می‌دهند. با ساختمان‌ها و امکانات بزرگ مقیاس و پرمصرف که تا چندسال آینده روی کار می‌آیند، علی رغم بهبود راندمان آن ها احتمالاً مصرف انرژی آنها سیر صعودی خواهد داشت.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”15092″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]