بهین ارتباط هوشمند تیلا
021-91002727

آموزش نحوه ی سوکت زنی کابل های LAN و WAN در شبکه های کامپیوتری

به منظور سوکت زدن کابل شبکه یا اتصال کانکتور RJ45 به کابل شبکه باید مراحلی را طی کنید که انجام صحیح بیشتر این مراحل نیازمند تجربه است و برای یک سری از این مراحل پیش نیاز هایی وجود دارد که باید آنها را نیز بدانید.

نحوه سوکت زدن کابل شبکه قدری حساس است بطوری که اگر یک سیم جابجا شود با مشکل مواجه میشوید

برای سوکت زدن کابل شبکه به ابزار زیر نیاز دارید:

  • کابل شبکه : اصلی ترین جزء است که نوع آن به نوع کاربری شبکه و نیاز شما بستگی دارد.
  • سوکت شبکه یا سوکت RJ45
  • آچار شبکه (ابزاری که کابل شبکه را زیر تیغه های سوکت شبکه ( RJ45) پانچ میکند.
  • استریپر (Stripper) روکش کابل شبکه را جدا می کند
  • روکش سوکت یا کاور کابل
  • تستر کابل : در پایان کار که سوکت را متصل کردید میتوانید بفهمید اتصال سوکت صحیح بوده است یا خیر

کابل شبکه :
محبوب ترین و پرفروش ترین کابل شبکه در ایران cat 5e و cat 6 می‌باشد. سوکت زدن کابل شبکه cat 5 و cat 6 هیچ فرقی باهم ندارد ولی نوع کابل و جنسی که استفاده میکنید کاملا به بودجه و نوع کاربری بستگی دارد. توجه داشته باشید که نوع کابل و سوکت حتما باید یکی باشند؛ یعنی اینکه اگر کابل cat 6 می‌باشد سوکت نیز cat 6 باشد. البته اگر از سوکت غیر هم نوع کابل هم استفاده کنید مثلا از cat 5 استفاده کنید کابل کار مبکند و حتی در صورت تست نتیجه درست می‌دهد، ولی سرعت زیرساخت cat 6 را نخواهد داشت.

رنگ‌بندی استاندارد کابل شبکه برای سوکت زدن:

به طور کلی ۲ استاندارد برای رنگ‌بندی کابل های شبکه داریم: T-568A و T-568B. این دو نوع استاندارد فقط در رنگ‌بندی یک تفاوت کوچک دارند و از لحاظ کارکرد هر دو مثل هم هستند و فرق چندانی ندارند.

استاندارد T-568A

 

 

 

رنگ اول که در پین شماره یک سوکت قرار میگیرد سفید–سبز می‌باشد. همان‌طور که در شکل مشاهده می‌کنید.

استاندارد T-568B

 

 

 

معمولا بیشتر از این رنگ‌بندی و استاندارد استفاده می‌شود در شکل می توانید رنگ‌بندی این استاندارد را ببینید.

یک نکته‌ی مهم در سریع تر و بهتر سوکت زدن این است که این دو نوع رنگ‌بندی را به ترتیب حفظ باشید، اگر به شکل دقت کنید می‌بینید که سیم هایی که دورنگ هستند در پین های فرد سوکت هستند و سیم های تک رنگ در پین های زوج سوکت قرار دارند.

ترتیب رنگ بندی استاندارد ۵۶۸-B: سفید نارنجی– نارنجی-سفید سبز– آبی- سفید آبی– سبز- سفید قهوه‌ای – قهوه ای

مراحل سوکت زدن کابل شبکه :

سوکت زدن به ترتیب چند مرحله دارد که با هم مرحله به مرحله پیش می‌رویم.

قبل از شروع این مراحل لازم به ذکر است که اگر برای کابلی سوکت می‌زنید که قرار است زیاد جابجا شود، بهتر است که از کاور سوکت هم استفاده بکنید، در نظر داشته باشید که اگر میخواهید از کاور استفاده کنید باید در اولین مرحله کاور را داخل سیم شبکه کنید چون بعد از سوکت زدن کابل شبکه راه برگشتی نیست.

 

 

 

در اولین مرحله باید روکش کابل را جدا کنید. میتوانید این کار را با سیم چین یا تیغ موکت بری نیز انجام دهید ولی ما پیشنهاد می‌کنیم از استریپر استفاده کنید.

استریپر به راحتی و بدون آسیب رساندن به کابل روکش کابل را جدا میکند. شما باید کابل را بین دهانه و تیغه استریپر قرار دهید و ۲ یا ۳ دور استریپر را بچرخانید(البته بستگی به نوع و جنس کابل دارد) حالا میتوانید روکش کابل شبکه را جدا کنید. توجه داشته باشید که نباید کابل را زیاد لخت کنید زیرا به روکش سیم ها آسیب می‌رسد و بعد از مدتی قطعی به وجود می‌آید

 

 

 

زمانی که روکش سیم کابل شبکه را جدا کردید مشاهده می‌کنید که سیم ها در ۴ زوج به هم تابیده شده‌اند؛ این پیچ و تاب سیم ها برای جلوگیری از نویز می‌باشد . شما باید این سیم ها را از هم جدا کنید و طبق استانداردی که میخواهید سوکت بزنید سیم ها را صاف کنید و کنار هم قرار دهید.(معمولا استاندارد T-568B)

 

 

 

بعد از این کار شما باید طول سیم ها را با یکدیگر یکسان کنید تا وقتی که میخواهید سیم ها را داخل سوکت پانج کنید به مشکلی نخورید.

 

 

 

اندازه استاندارد سیم بدون روکش مورد نیاز یرای سوکت زدن ۱٫۵ تا ۲ سانتی متر می‌باشد.

 

 

 

 

حال اگر از رنگ‌بندی مطمئن شدید باید با آچار شبکه (Crimping Tool) سوکت را پانچ کنید. فقط به اندازه ای فشار بیاورید که صدای پانچ سوکت را بشنوید.

 

 

 

اگر میخواهید از درست پانچ شدن سیم‌ها زیر تیغه ها مطمئن شوید کابل را کمی بکشید تا از شل نبودن سیم‌ها اطمینان حاصل کنید سپس رنگبندی کابل شبکه را دوباره چک کنید.

 

 

 

تست کابل شبکه:
بعد از طی تمامی مراحل سوکت زدن کابل شبکه باید از کابل تست بگیرید تا مطمئن شوید که کابل سالم است. برای اینکار باید از تستر کابل شبکه استفاده کنید . تستر‌های مختلفی برای تست کابل شبکه وجود دارند؛ بعضی از این تستر‌ها طول کابل را نشان میدهند، بعضی قطعی ها را در طول مسیر نشان میدهند و بعضی هم سرعت کابل را مشخص می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *