بهین ارتباط هوشمند تیلا
021-91002727

برق کشی و سیم کشی ساختمان

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15211″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

برق کشی و سیم کشی ساختمان

شرکت بهین ارتباط هوشمند تیلا مفتخر است با توجه به نیاز مشتریان نسب به اجرا و  برق کشی و سیم کشی ساختمان واحدی جهت خدمات به مشتریان عزیز نموده است مشتریان محترم می توانند جهت انجام امور برق کشی و سیم کشی ساختمان با شماره تلفن ۰۲۱۴۳۰۰۰۶۶۰  جهت انجام پروژه خود تماس حاصل نمایند تا در سریعترین زمان ممکن کارشناسان این شرکت جهت بازدید و هماهنگی حضور به عمل رسانند.

سیم کشی ساختمان بسته به نوع پروژه و کاربرد ساختمان به دو روش توکار و روکارانجام می‌شود در سیم‌کشی روکار سیم‌ها از روی گچ دیوار عبور داده می‌شوند که معمولاً به جهت حفظ  زیبایی نظم و امنیت از یک لوله برق مخصوص یا داکت برای پوشاندن سیم‌ها استفاده می‌شود با وجود اینکه این روش سیم‌کشی یکی از ضعف‌های ساختمان بشمار می‌رود ولی اگر مشکلی در سیم‌کشی به وجود بیاید عیب‌یابی و دسترسی به سیم‌ها برای رفع مشکل آسان‌تر است. سیم کشی ساختمان برای اینکه بدانیم نحوه لوله گذاری برق ساختمان چگونه است باید به ارائه اندک توضیحاتی درباره این مرحله از سیستم برق ساختمان بپردازیم و چگونگی انجام آن را شرح دهیم. باید بدانیم که برای برق کشی ساختمان لازم است به ساخت رایزرهای مجزا بپردازیم و این رایزرهایی که برای لوله‌های برق تعبیه می‌شوند باید در فاصله‌ای حدود ۳۰ سانت با رایزرهای مربوط به لوله فاضلاب قرار بگیرند.جعبه تقسیم ها را در محلی دور از دسترس کودکان و در عین حال قابل دسترس برای خودتان تعبیه کنید. جعبه تقسیم را ترجیحا نزدیک درب ورودی منزل قرار دهید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

اصول سیم کشی ساختمان

به عنوان یک قانون کلی برای سیم کشی پریز برق از سیم 2/5 و برای سیم کشی روشنایی از سیم 1/5 استفاده میشود. همچنین برای روشنایی از فیوز مینیاتوری تیپ B و برای پریز بهتر است از فیوز مینیاتوری تیپ C استفاده شود. همچنین بهتر است از فیوز حداقل 25 آمپری استفاده شود. در غیر اینصورت با کشش بیش از حد برق توسط لوازم منزل احتمال داغ شدن فیوز و پریدن آن بسیار محتمل است. برخی از کارفرمایان از دستگاه استابیلایزر استفاده میکنند. دستگاه استابیلایزر که در ایران با نام فاراتل شناخته میشود دستگاهی است که از نوسان برق جلوگیری میکند. در واقع دستگاه فاراتل جلوی شوک ناشی از نوسانات برق شهری را میگیرد. برای استفاده از دستگاه استابلایزر در خانه ابتدا در نزدیکی محل جعبه فیوز مکان مناسبی را تعبیه میکنیم. با توجه به اینکه وزن دستگاه استابیلایزر در حدود 40 کیلوگرم است باید از مقاومت محل ساخته شده اطمینان پیدا کرد. سپس برق شهری که از کنتور اصلی ساختمان آمده را باید به دستگاه استابیلایزر متصل کرد و از دستگاه به جعبه فیوز خروجی گرفت. به این صورت کل برقکشی ساختمان به دستگاه نوسان گیری برق شهری یا استابیلایزر مجهز خواهد شد.

تعیین قطر سیم مصرفی بر اساس جدول مهندسی برق ساختمان صورت میگیرد. به نحویکه تعیین علمی قطر سیم از بروز افت آمپراژ و نوسانات ولتاژ مخصوصاً در ساختمانهای اداری و تجاری و منازلی که از چندین هواساز پرمصرف استفاده میکنند جلوگیری میکند. چنانچه جعبه فیوز متناسب با آمپراژ مصرفی انتخاب نشود در ساعات اوج مصرف جعبه فیوز برای جلوگیری از آسیب وسایل برقی سیستم برق را قطع خواهد کرد که اصطلاحاً فیوز میپرد.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15222″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15227″ img_size=”Full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

برق کشی تکفاز ساختمان

برای سیم کشی ساختمان نیاز به لوازمی است که هر برقکاری لیست خرید آن را به کارفرما میدهد. برای اجرای سیم کشی ساختمان به لوله پلیکا 20 نسوز لازم است اصطلاحاً به آن لوله برق نیز میگویند. لوله برق در دو نوع خشک و منعطف در بازار موجود است. هرچه وزن لوله پلیکا بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر است. همچنین برای اتصال لوله برق به یکدیگر از زانویی استفاده میشود. از دیگر مصالح پرکاربرد در سیم کشی ساختمان لوله خرطومی است. لوله خرطومی برق برای سیم کشی در سقف و دیوار کاربرد فراوان دارد. استفاده از لوله برق و خرطومی دو دلیل مهم دارد. یکی آنکه از آسیب دیدن سیم جلوگیری میکند و دیگری اینکه در شرایطی که نیاز به تعویض سیم کشی ساختمان در آینده باشد میتوان با استفاده از فنر مخصوص برقکاری نسبت به تعویض سیم اقدام کرد. از دیگر مصالح پرکاربرد در برق ساختمان قوطی برق است. قوطی برق برای قرارگیری مکانیزم کلید و پریز تعبیه میشود. استفاده از قوطی برق عمیق در ساختمان توصیه میشود. همچنین بهتر است که از سیم افشان به منظور سیم  کشی ساختمان استفاده شود. در صورتیکه در ساختمان برق سه فاز پشت کنتور داخل واحد آمده باشد باید از قطعه ای به نام کنترل فاز استفاده کرد تا برق سه فاز را به برق تکفاز تبدیل کرد. استفاده از برق سه فاز در منازل مسکونی برای وسایل معمولی عملاً غیر ممکن است اما برای دستگاه فن کویل سقفی و داکت اسپلیت معمولاً از برق سه فاز استفاده میشود.  در اکثر ساختمان ها سیستم برقکشی ساختمان و آنتن مرکزی از کف اجرا میشود به نحویکه رشته سیم فاز اصلی از کنتور اصلی ساختمان که معمولاً در خارج از ساختمان و در دسترس مامور سازمان برق تعبیه شده پس از ورود به جعبه فیوز داخل واحد از طریق کف ساختمان به تمامی نقاط ساختمان توزیع میشود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

محاسبه هزینه برق کشی ساختمان

با توجه به اینکه جزییات مربوط به کار سیم کشی ساختمان توسط مشتری اعلام می‌شود و کاملا بستگی به این دارد که ساختمان در چه شرایطی است، ارائه قیمت ثابت و مشخص برای سیم کشی هوشمند ساختمان قبل از ثبت سفارش، کار سختی است. لذا هزینه خدمات، بعد از اعلام جزییات کار مشتری، توسط متخصص اعلام می‌شود.

مشتری می‌تواند بر اساس امتیازات، تعداد کارهای انجام شده، نظرات دیگر مشتریان و در نهایت هزینه اعلام شده توسط متخصص، فردی را برای انجام کار سرویس سیم کشی ساختمان انتخاب کند. در صورتی ‌که هزینه اعلام شده توسط متخصص سرویس سیم کشی ساختمان مورد توافق مشتری نباشد، فرد می‌تواند سفارش خود را بدون دریافت هیچ هزینه‌ای لغو کند. قیمت این کار قبل از هر چیز، با توجه به نوع خدمات و نقشه تعیین می‌گردد. طبق نقشه مشخص می‌شود که متراژ کار چقدر است، چند متر و چه نوع کابلی مورد نیاز است، چه متریالی بجز سیم مانند جعبه‌های تقسیم، داکت یا فیوز مورد نیاز است. علاوه بر این‌ها هزینه دستمزد هم به مخارج اضافه می‌گردد. برای اطلاع از قیمت دقیق می‌توانید از اپلیکیشن آچاره استفاده کنید و با متخصصان بدون هزینه چت کنید.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15235″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15240″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

استانداردها و قواعد سیم کشی برق ساختمان

همان طور که دیدیم برق کشی ساختمان، موضوعی پراهمیت و خطرناک است. اما خبر خوب این است که اصول و استانداردهای آن کاملا مشخص شده‌اند و اگر نقشه شما طبق این اصول طراحی و اجرا شده باشد خیالتان می‌تواند کاملا از نظر ایمنی ساختمانتان راحت باشد. تمام این اصول در “مبحث 13 مقررات ملی ساختمان: طراحی و اجرای تاسیسات برقی” ساختمان‌ها ذکر شده است. آخرین نسخه کامل آن در سال 1388 توسط وزارت مسکن و شهرسازی در 93 صفحه به طور مفصل منتشر شده است که در اینترنت قابل دسترسی است. ساختمان‌های اداری و مسکونی امروزه با چیزی که چند دهه قبل وجود داشت به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. استفاده از فناوری‌های نوین به ویژه در صنعت ساختمان سبب ساز تغییرات زیادی در سبک زندگی ما شده و آرامش زندگی را بیشتر کرده است. سیم کشی ساختمان هوشمند تاثیر قابل توجهی در راحتی، امنیت و بکارگیری تجهیزات برقی دارد. در خانه‌های هوشمند به راحتی می‌توان با استفاده از تلفن همراه وقتی خارج از خانه هستید روی لوازم برقی داخل خانه و حتی کلید و پریزها کنترل داشته باشید و دستگاه یا چراغی را روشن یا خاموش کنید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]