مخفف Serial Attached SCSI (SCSI Stand for Interface System Computer Small، معمولا به عنوان “scuzzy” تلفظ می شود) و یک تکنولوژی برای انتقال اطلاعات از و به هارد دیسک است.
در حالی که SAS به رابط اشاره می کند، معمولا برای توصیف یک نوع هارد دیسک، معمولا ۱۰K یا ۱۵K SAS استفاده می شود.
سرعت بالاتر و سطح بالاتری از انعطاف پذیری، SAS را انتخابی واضح برای استفاده سازمانی و در شرایطی که سرعت و قابلیت اطمینان بسیار مهم است، انتخاب می کنند.
هارد دیسک SAS در ۲ نوع اصلی قرار دارد: ۱۰K و ۱۵K به سرعت چرخشی هارد دیسک مربوط می شود، یعنی ۱۰،۰۰۰ و ۱۵،۰۰۰ دور در دقیقه.
سرعت SAS
از لحاظ سرعت، بهترین اندازه گیری IOPS (ورودی خروجی ها در هر ثانیه) است که میزان داده ها را اندازه گیری می کند که میزان داده ای را که می توان از آن خواند یا نوشته شده به هارد دیسک را تعیین کرد.
یک درایو معمولی ۱۰K SAS در حدود ۱۲۰ IOPS و ۱۸۰ IOPS برای یک هارد دیسک ۱۵K SAS کار می کند. . این به حدود ۸۰ IOPS برای هارد دیسک ۷.۲K SATA تقسیم می شود. درایوهای حالت جامد (SSD) می توانند در محدوده بین ۴،۶۰۰ تا ۷۵،۰۰۰ IOPS بسته به نوع SSD کار کنند .
ظرفیت SAS
دیسک SAS می تواند از ۳۰۰ گیگابایت تا ۹۰۰ گیگابایت باشد. آنها ظرفیت کمتری نسبت به درایوهای SATA دارند.
قابلیت اطمینان SAS
هارد دیسک های SAS برای استفاده در کاربردهای پر کاربرد در نظر گرفته شده اند که در آن سرعت و دسترسی بالا نگرانی های اصلی هستند.
درایوهای SAS متوسط زمان بین شکست (MTBF) که به طور کلی حدود ۱.۲ میلیون ساعت است. این نسبت به ۷۰۰۰۰۰ ساعت برای درایوهای SATA و حدود ۲ میلیون ساعت برای درایوهای SSD مقایسه می شود.
مصرف برق SAS
درایوهای SAS معمولا بین ۵ تا ۷ وات در حالت غیرفعال و بین ۱۰ تا ۱۴ وات در شرایط عملیاتی معمول مصرف می کنند.
مزایای SAS بر روی SATA
SAS دارای مزایای متعددی از درایوهای SATA است.
درایوهای SAS سریعتر هستند و دارای پهنای باند بیشتری نسبت به درایوهای SATA هستند. درایو SAS نیز قابل اعتمادتر از SATA است.
به همین علت، در نهایت SAS تمایل دارد برای برنامه های کاربردی Enterprise استفاده شود، در حالی که SATA در بازار مصرفی قرار می گیرد.
با این حال، سرعت و قابلیت اطمینان به هزینه می رسد و درایوهای SAS ظرفیتی را که درایوهای SATA ارائه می دهند ندارند و تمایل دارند که در هر GB گران تر باشند.