انواع کابلهای اترنت و مشخصات

در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع کابلهای شبکه آشنا کنیم با ما همراه باشید:

کابلهای شبکه دارای انئاع مختلفی می باشد که هر کدام توان عملیاتی مختص به خود را دارار می باشد بنابراین در صورتی که بخواهید شبکه ای را راه اندازی منید باید کابلهای مناسب با کار خود را خریداری کنید.انواع کابلهای اترنت و مشخصات


یک کابل اترنت چه شکلی است؟

کابلهای اترنت مشابه کابلهای تلفن با اندازه بزرگتری نسبت به این کابلها می باشد در کابلهای اترنت تعداد هشت سیم به آن متصل بوده و دارای رنگهای متفاوتی می باشد.

نحوه انتخاب یک کابل اترنت

یکی از روشهای اولیه برای انتخاب کابل طول کابل و یا وضعیت عملکرد آن می باشد اما اگر در شبکه خود لازم است فایلهای حجیم بین کامپیوترها جا به جا شود باید کابلهایی با سرعت بالا را انتخاب کنید. همچنین باید به نوع روتر خود در شبکه نیز دقت کنید و از سرعتهایی که تسط روتر پشتیبانی می شود آگاه باشید به عنوان مثال برخی از روترها تنها از کابلهایی با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی خواهند کرد.

معنای Cat چیست؟

معنای Cat چیست؟

کابلهای اترنت دارای نام های  Cat 5 ،Cat 6e و… می باشند .  کلمه Cat مخفف Category  بوده و به معنای طبقه بندی می باشد. شماره ای که به همراه کلمه Cat  آورده می شود در واقع نوع مشخصات کابل را نشان می دهد.هر چه اعدا بالاتر باشند از سرعت و فرکانس بالاتری برخوردار خواهند بود. هر چه مقدار طول یک کابل بیشتر باشد سرعت آن برای انتقال داده پایین خواهد آمد

هر آنچه باید در مورد خرید کابل‌ شبکه بدانیدCat 3 و Cat 5

امروزه این دو کابل از رده خارج شده اند. ممکن است که در بعضی از شبکه های موجود از این کابلها استفاده شود اما به هیچ عنوان به سراغ خرید این دو کابل برای راه اندازی شبکه و یا استفاده شخصی خود نروید.

Cat 5e

حرف e مخفف Enhanced  به معنی پیشرفته می باشد .این کابل نسبت به کابل Cat 5 دارای استاندارد های آزمایشی دقیقتری بوده تا تداخل ها را از بین ببرد.همچنین از این کابلها بیشتر از کابلهای Cat 5 استفاده می کنند زیرا دارای سرعت بالاتری می باشند

Cat 6

این کابلها دارای پهنای باند بیشتری نسبت به Cat 5 و Cat 5e  می باشند و قیمت بالاتری نیز نسبت به کابلهای Cat 5 و Cat 5e  دارند. همچنین این کابلها انعطاف کمتری نسبت به کابلها Cat 5 و Cat 5e  دارند . این کابلها از روکشهای آلومینیومی‌‎ یا محافظ بافته شده ساخته شده که به محافظت از کابلهای اترنت و جلوگیری از تداخل می پردازد همچنین این کابلها قابلیت پشتیبانی تا حدکثر سرعت 10گیگابیت در ثانیه را دارند. همچنین طول این کابلها باید کمتر از 55 متر باشد.

Cat 6a

 

حرف a مخفف Augmented به معنای تکمیل شده می باشد و دارای پهنای باند دوبرابر نسبت به کابلهای Cat 6 می باشد و در صورتی که طول کلبلها بلند باشد سرعت انتقال اطلاعات حفظ خواهد شد و پایین نخواهد آمدو در این کتبلها از روکش با غلاف ضخیم برای جلوگیری از تداخل سیگنالها استفاده می شود بنابراین ضخمیمتر بوده و از انعطاف کمتری برخوردار می باشد.

Cat 7

این کابلها دارای سرعت بالاتری نسبت به Cat 6 دارند و همچنین قابل استفاده برای جدیدیترین فناوری اترنت می باشند. این کابلها دارای عملکرد بسیار بالایی می باشد که باعث شده تا قیمت این کابلها گرانتر از کابلهای دیگر باشد همچنین سرعت این کابلها در طول 15 متر بالغ بر 100 گیگابیت در ثانیه خواهد بود بنابراین این کابلها انتخاب خوبی برای اتصال مودم یا روتر به دستگاه‎های شبکه خواهند بود. این کابلها سازگار با پورتهای اترنت رایج بوده و مجهز به کانکتور اصلاح شده GigaGate45  می باشند.

Cat 7a

این کابلها دارای بالاترین امکانات بوده و در صورتی قابل استفاده می باشند که دستگاههای موجود در شبکه شما قابلیت پشتیبانی از این کابلها را داشته باشند.این کابلها در سرعت انتقال داده ها تفاوتی با Cat 7 نداشته اما پهنای باند آنها به میزان 50 رصد بهبود پیدا کرده است

Cat 8

این کابلها هنوز به بازار عرضه نشده اند و در حال توسعه می باشند و دارای سرعت و پهنای باند بیشتری نسبت به کابلهای Cat 7 می باشند.

کابل‎های Cat 8 هنوز در حال توسعه هستند، اما انتظار می‌‎رود سال آینده میلادی شاهد حضور پر رنگ‌تر آن‌ها باشیم. استانداردی که به‌‌نسبت کابل‎های Cat 7 از سرعت و پهنای باند بیشتری برخوردار خواهند بود.

روکش دار یا بدون روکش؟

کابلهای اترنت به صورت روکش دار و بدون روکش نیز عرضه خواهند شد . کابلهای اترنت بدون روکش که بصورت زوجهای بهم تابیده می باشند و دارای نام UTP بوده که مخفف unshielded twisted pair است.از آنجایی که کابلهای UTP  ارزانتر و انعطاف پذیر تر می باشد اغلب از این کابلها استفاده می شود اما کابلهای روکش دار که بصورت زوجهای بهم تابیده می باشند و دارای نام STP بوده که مخفف shielded twisted pair است.این کابلها دارای جنس مس و یا یکی از پلیمرهای رسانای دیگر بوده و با روکشهای بافته شده محافظت خواهد شد که نویز را کاهش داده و کیفیت اتصال را بالا می برد.

محدودیت‌های کابل‌های اترنت

محدودیت‌های کابل‌های اترنت

یکی از محدودیتهای کابلهای اترنت حداکثر ظرفیت فاصله آنها می باشد که مشخص می کند که یک کابل تا چه فاصله ای بمی تواند سیگنال را از خور عبور دهد. کابلهای اترنت برای اینکه از تداخل جلوگری کنند باید از محیطهای الکترونیکی دور باشند و همچنین دو سر کابل برای دریافت سریع سیگنالها باید به هم نزدیک باشند. حداکثر فاصله در کابلهای cat 5 حدود 100 متر و در کابل‌های Cat 6 حدودا 215 متر می باشد.همچنین ضخامت و کیفیت کابل‌های اترنت در محاسبه محدودیت فاصله تاثیر خواهد گذاشت.

برای پشتیانی شبکه و پشتیبانی voip با شرکت تیلاتل در تماس باشید.