معرفی و کاربردهای اینترنت اشیاء پشتیبانی VOIP

IOT یا اینترنت اشیا

در واقع به هر شی یا وسیله ای که به اینترنت متصل باشد اینترنت اشیا گفته می شود و مدیریت آن توسط اپلیکیشن های موجود روی smart phone  یا tablet صورت خواهد گرفت.iot concepts  بدین صورت عمل می کنند که سنسورها و دستگاهها بوسیله شبکه شبکه به ارتباط با یکدیگر و تعامل با کاربرانشان خواهند پرداخت. به عنوان مثال  شما با استفاده از اینترنت اشیا می توانید به وسیله تبلت خود به کنترل و مدیریت ماشین لباسشویی خود بپردازید.

تاریخچه اینترنت اشیا 

این تکنولوژی اولین بار در سال 1999 بوسیله شخصی به نام کوپن اشتون استفاده شد و با این کار به جهانیان فهماند که حتی اشیا نیز می توانند دارای هویت دیجیتال باشند و به وسیله کامپیوتر ها مدیریت شوند.بنابراین در اینترنت اشیا وسایل و اشیا به یکدیگر متصل خواهند شد. با توجه به تحقیقاتی که توسط شرکت ABI  صورت گرفته است تا سال 2020 بیش از سی میلیارد دستگاه به صورت بی سیم به IOT متصل شده است.

کاربرد اینترنت اشیا

پنج کاربرد جالب  اینترنت اشیاء :

  • اینترنت اشیا برای ارتباطات مناطق حادثه‌دیده.

با توجه به اینکه با وقوع حادثه امکان ارنباط با درنیای بیرون وجود نخواهد داشت بنابراین می توان در چنین شرایطی از اینترنت اشیاء استفاده کرد. این تکنولوژی قادر به تامین پهنای باند کم برای برقراری ارتباط در صورت قطع برق و اینترنت می باشد. دستگاههایی که از اینترنت اشیاء استفاده می کنند دارای توان مصرفی کمی بوده و می توانند در صورت قطع اینترنت از بلوتوث برای برقراری ارتباط در فواصل نزدیک نیز مورد استفاده قرار گیرند. همچنین این دستگاهها قادر  به تشکیل یک شبکه کوچک مبتنی بر سنسور خواهند بود.

IOT

  • لامپ هایی که راهنمای خرید شما هستند.

در یکی از فروشگاه های فرانسه در هر راهرو یک سری چراغ نصب شده اند. که علاوه بر اینکه وظیفه ی روشنایی محیط را دارند کارهای جالبی را انجام میدهند. این لامپ ها از شبکه های نور رسانی به طول دو کیلومتر تشکیل شده اند. که خیلی سریع تر از آنکه چشم انسان قابلیت تشخیص آن را داشت باشد در حال چشمک زدن به سرعت می باشد. در اصل یک سری الگوهایی شبیه به کدهای مورس قرن ۲۱ می باشند که برای دوربین دارای مفهوم هستند. عملکرد به این صورت است که خریداران حاضر در فروشگاه باید اجازه دسترسی اپلیکیشن فروشگاه را به دوربین جلوی موبایل خود بدهند. همچنین لیستی از اقلام مورد نیازش را به اپلیکیشن میدهد. در این حالت تلفن پالس های نور را دریافت کرده و به نسبت موقعیت مکانی خود به اپلیکشن اجازه می دهد بهترین مسیر برای دسترسی به اجناس موجود در لیست خرید را داشته باشد.

  • لباس‌هایی که به اینترنت وصل می‌شوند
  • فرض کنید یک پالتو برند خریده اید و با اسکن کردن بارکد آن می توانید تمام جزئیات پالتو خود را از الیاف آن یا حتی جزییات کارخانه سازنده آن را مشاهده کنید  یا به موسیقی دلنشینی که توسط کارخانه سازنده برای شما تدارک دیده شده است گوش دهید یا به مهمانی می روید و تنها با اسکن بارکد شما، اجازه ورود صادر می شود یا  پالتو خود را داخل لباسشویی بیندازید و ماشین لباسشویی برنامه شستشو مورد نیاز لباس شما را به صورت خودکار بدهد.
  • گوسفندان مجهز به اینترنت.

اتصال سنسور شتاب سنج و و ردیابهای GPS  به گوسفندان باعث می شود تا در صورتی که با خطر حمله گرگ مواجه شدند از ین حمله مطلع شوند. وزن این دستگاهها ۲ درصد وزن حیوان می باشد و کار انها هشدار دادن به گوسفندان در صورت حمله گرگ می باشد. این سنسورها قادر به داشتن سلول خورشیدی بوده که در این صورتباعث اسان شدن شارژ آنها خواهد شد.

جلوگیری از دزدیده شدن وسایل با استفاده از IOT

در این مورد شما باید بک سنسور حرکتی به وسیله مورد نظر خود وصل کنید تا به شناسایی هر نوع حرکتی بپردازد و بعد از شناسایی آلارم دهد. بنابراین اگر وسیله مورد نظر جا به جا شود شما متوجه این جا به جایی خواهید شد. این سنسور محیط اطراف خود را شناسایی کرده و به ذخیره  اندازه گیری آن خواهد پرداختو پس از حرکت از یک فاصله خاص شروع به آلارم دادن خواهد کرد.